Albin Lee Meldau

The National + Sharon Van Etten + Cat Power + Albin Lee Meldau | Rosendal, Stockholm | 10 juni 2022
BOKA BILJETT

Förra sommaren gjorde Albin Lee Meldau ett fåtal småskaliga konserter, utifrån då rådande restriktioner, som sålde ut långt i förväg. Nu får alla de som missade honom då en ny chans. I sommar åker Albin Lee Meldau ut på sin hittills mest omfattande turné – det blir över 30 konserter innan sommaren så smått börjar övergå i höst.

Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre, men redan innan dess hade han haft en succéartad internationell karriär. 2016 slog debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter folkmusik hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge förrän Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Jeff Buckley och Hozier.

Trots det hade göteborgaren varit något av en doldis för den svenska publiken, fram tills han 2018 medverkade i tv-programmet Så Mycket bättre. Albins imponerade tolkningar och otroliga röst tog svenska folket med storm och cementerade Albins ställning som en av landets mest intressanta och imponerande artister.

2018 släpptes även det första albumet ”About You”, en helgjuten debut där Albin samarbetat med producenter och låtskrivare i världsklass. Debuten följdes 2020 upp av den ärligt känslosamma skivan ”På svenska”.

Nu är Albin aktuell med den vackra singeln ”Josefin” en ny EP på svenska.

På sommarens turné kommer han att sätta fullt fokus på just låtarna och texterna. Det blir avskalade höjdpunkter då Albin Lee Meldau åker ut på en akustisk turné.

Konserterna på Mosebacketerrassen görs med stöd av Kulturrådet.

Om biljettköp till Albin Lee Meldau:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

  • —Rosendal | Stockholm

    Insläpp:

    Albin Lee Meldau / Cat Power / Sharon Van Etten / The National

    Åldersgräns: 13 år

    Biljetter Biljetter