Agent Fresco

Agent Fresco
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Agent Fresco has never been about embracing comfort zones. It’s always been about pushing our own emotional and musical boundaries. – Arnór Dan Arnarson

Ibland kan du både känna och höra varifrån ett band kommer. Med Agent Fresco tar det inte många takter. Sen inser du att det här måste vara från Island. Musiken reflekterar det varierade, mäktiga och överväldiga isländska landskapet. Det är progressiv artrock på hög nivå.

Då Agent Fresco 2010 albumdebuterade med “A Long Time Listening” hade både kritiker och lyssnare svårt att kategorisera dem. Var det progrock, avantgarde, metal eller alternative? Eller kanske jazz, postrock eller rent av djent? Skivan knockade de flesta som kom i dess väg och visade att de isländska debutanterna verkligen inte är rädda för att lämna komfortzonen. Istället lyder de varje infall och utforskar varje vrå i deras strävan efter att utmana såväl sig själva som omgivningen och vedertagna uppfattningar.

2015 kom uppföljaren “Destrier”. Med den flyttade Agent Fresco fram sina positioner ytterligare. Skivan utnämndes till Rock Album of the Year på Iceland Music Award, medan bandets sångare Arnór Dan plockade hem priset som Male Singer Of the Year. Men hur imponerande Agent Fresco än är på skiva är det inget mot det enorma monster de förvandlas till så fort de går på scen.

I höst kommer Agent Fresco till Sverige för två spelningar tillsammans med norska Leprous och 22.

“Undoubtedly one of the most exciting new bands in the world today” – The Independent
“One of the best bands to come out of Iceland” – Halley Boney, MTV

Om biljettköp till Agent Fresco:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor