Hyllade Jelani Blackman förgyller våren i Stockholm!

Biljetter

Jelani Blackman hade en av huvudrollerna då Gorillaz släppte överrasknings-EP:n ”Meanwhile”. På det strålande titelspåret ramades hans snyggt lagda verser in av Damon Albarns sång. Nu är det klart att Jelani Blackman inleder sin kommande Europaturné med tre konserter i Norden. 8 april förgyller han våren med en konsert på ETB, Södra Teatern i Stockholm.

 

Både BBC och producenten Fraser T Smith (Adele, Craig David med flera) är överens – Jelani Blackman är en av de mest intressanta rapparna just nu. Efter några uppmärksammade singlar och EP:s, som byggde upp hypen, är Londonrapparen Blackman nu aktuell med debutalbumet ”Unlimited Mixtape”.

 

Även om Jelani är sprungen ur grimemyllan är han även tungt influerad av r&b och soul. Resultatet blir en mix som bryter stereotyper. Här ryms både det hårda och det mjuka, det mörka och det ljusa. Att han dessutom har samarbetat med så vitt skilda akter som Brian Eno, Wolf Alice, Burna Boy och nu senast Gorillaz säger en del – det här är en artist som inte är rädd för att bryta ny mark och utmana både sig själv och omgivningen.


Tillbaka