Leprous tar med Agent Fresco till Sverige

Biljetter

Norska Leprous är ett band som helt enkelt inte kan låsas in i någon enskild genre. De rör sig lika hemtamt inom den progressiva metalsfären som inom rock. Deras kompromisslöshet och ständiga rörelse framåt har gjort dem till ett hyllat och aktat namn runt om i världen. Nu tar Leprous med sig det isländska artrockbandet Agent Fresco på en turné, som når både Stockholm och Göteborg. Biljetterna till dessa grymma helkvällar släpps på fredag kl 10:00 via Eventim.se.

 

Efter att deras fjärde album ”The Congregation” möttes av idel lovord och skickade ut Leprous på en stor världsturné var planen att göra en logisk uppföljare. Då de på nytt gick in i studion skulle de ta soundet från föregångaren till perfektion. Men under den kreativa processen hände något. Bandet kände att de ville gå åt ett mer organiskt och dynamiskt håll. Resultatet blev fjolårets majestätiska album ”Malina”.

 

Nu får de svenska fansen chansen att höra såväl guldkornen från ”Malina” som äldre Leprous-favoriter då bandet kommer till Stockholm och Göteborg tillsammans med Agent Fresco, vars senaste album ”Destrier” belönades med två tunga priser på Iceland Music Award.

 

Det här kommer bli två helt fantastiska helkvällar för alla som gillar progressiva tongångar av toppklass.


Tillbaka