Symphony X

Symphony X
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Symphony X gick i Dantes och Orfeus fotspår på 2015-års helgjutna ”Underworld”. Med tvära kast mellan ljus och mörker, smatter och finess reste de på en virvlande berg-och-dalbana ner i helvetet och tillbaka. Där hittade de en ny toppnivå för deras 20-åriga karriär.

Under hela karriären har New Jerseys progressiva metalhjältar balanserat mellan rå tyngd och det symfoniskt orkestrerade. Deras skivor har kantats av såväl teknisk briljans som intelligens. Men även om ”Underworld” var ett komplext album med ett övergripande tema var de enskilda låtarna urstarka var för sig.

Med ”Underworld” i ryggen intog Symphony X bland annat Sweden Rock Festival, där en lyrisk recensent korade Russell Allen till festivalens tveklöst bästa vokalist. Sedan dess har Allen ägnat sig åt sina övriga projekt – Trans-Siberian Orchestra och Adrenaline Mob – medan gitarristen Michael Romeo har släppt sitt andra soloalbum.

Men nu är det äntligen dags för Symphony X att på nytt formera styrkorna. På den kommande Europaturnén blir det dubbla nedslag i Sverige!

Om biljettköp till Symphony X:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor