Ezra Furman

Ezra Furman
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Ezra Furman har jämförts med storheter som David Bowie, Sufjan Stevens, Richard Hell och Jonathan Richman, och det med all rätt. Med geniala texter och ett sound som blandar indiepop, garage och 50-tals rock’n’roll, med Velvet Undergroundsk r&b har Ezra lyckats charma typ alla med öron. Lite som att se Jonathan Richmans och Wayne Countys hemliga kärleksbarn spela på Max’s Kansas City, anno 2019.

Ezra har sedan skolåldern turnerat med bandet The Harpoons, men det var först 2012 som han släppte sitt första soloalbum ”The Year of No Returning”, efter att ha finansierat plattan via Kickstarter. Albumet spelades in på vinden i huset han delade med producenten och bandkollegan Tim Sandusky. När första plattan skulle sättas hade han över 4000 outgivna låtar. Inte så konstigt då att det bara tog honom ett år att sy ihop uppföljaren ”Day of the Dog”, som också kom att bli startskottet för hans internationella framgång.

2018 kom albumet ”Transatlantic Exodus”, under 2019 släpptes ”12 Nudes” som har den bortgångne punkrockhjälten Jay Reatards musikaliska arv som inspiration och ledstjärna.

Om biljettköp till Ezra Furman:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor