Planet Earth II – Live in Concert

Planet Earth II – Live in Concert
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

2006 revolutionerade BBC-dokumentären PLANET EARTH naturfilmandet och ändrade vår syn på den värld vi lever i. Tio år senare har den följts upp av PLANET EARTH II, den efterlängtade fortsättningen på det spektakulära porträttet av vår planet. Tillsammans med medproducerande BBC America, ZDF, Tencent och France Télèvisions, har BBC ännu en gång lyckats sätta en ny standard för naturdokumentärer. Kamerateamet spenderade tre år åt att filma PLANET EARTH II. De filmade under totalt 2089 dagar under 117 resor till 40 olika länder och spelade, med hjälp av drönare, kamerafällor, teleobjektiv, lågljus- och höghastighetskameror, in unikt bildmaterial av vår värld och dess invånare. Tack vare den avancerade tekniken gjorde de det möjligt att få uppleva naturen från en helt ny vinkel – närmare, mer uppslukande och mer överraskande än någonsin tidigare.

PLANET EARTH II gav BBC rekordhöga tittarsiffror då den först visades i Storbritannien och enskilda klipp har blivit virala online, medan serien i dess helhet har blivit en stor succé även här i Sverige. Under konsertversionen kommer fascinerande scener från serien att visas på en gigantisk skärm. Nykomponerat filmmaterial, som har satts samman av BBC enbart för liveföreställningen, kommer att guida tittarna genom extrema livsmiljöer – på öar, i öknen, i djungeln samt till och med i städer – som tidigare har varit okända för oss människor.

Planet Earth II – Live in Concer är en gripande mix av symfonikonsert och naturfilm.

Med dess ovanliga bilder, som har filmats i fascinerande 4K-Ultra-HD-format, låter liveversionen av PLANET EARTH II publiken komma närmare helt nya världar, än vad de någonsin tidigare har fått komma. PLANET EARTH II – LIVE IN CONCERT kombinerar den visuella storslagenheten hos briljanta natur- och djurbilder med den medryckande akustiska upplevelsen av en stor symfoniorkester och kör. Därmed blir föreställningen en omskakande upplevelse – det är en imponerande resa, både visuellt och musikaliskt.

Ledmotivet, som perfekt förstärker det visuella och adderar ett extra lager av känslor, har komponerats av Oscarsvinnaren Hans Zimmer, Jacob Shea och Jasha Klebe. Zimmer har tidigare komponerat musik till mer än 120 filmer, däribland 12 Years A Slave, Batman vs. Superman, Inception, The Dark Knight och The Dark Knight Rises, Sherlock Holmes, Pirates of the Caribbean 2, Spider Man 2, Gladiator, Pearl Harbor, Kung Fu Panda, Rain Main samt Thelma & Louise.

Prags Filharmoniska Orkester framför, under ledning av dirigent Matthew Freeman, den musik som Zimmer och hans team har skrivit exklusivt för den här liveföreställningen. De skapar ett mångfacetterat och väldigt vackert inramande ljudlandskap till det unika bildmaterial, som BBC:s djur- och naturfilmare har arbetat med i åratal. Med ständiga växlingar mellan glädje och drama drar musiken åskådaren ännu djupare in i de dramatiska händelser som visas på skärmen.

Mellan filmsekvenserna förklarar Martin Emtenäs – Sveriges mest folkkära naturförmedlare, som varit programledare för bland annat Mitt i naturen och Det stora fågeläventyret – hur dokumentärfilmarna har arbetat samt kontexten till det som ska visas och ger intressant bakgrundinformation till PLANET EARTH II.

Om biljettköp till Planet Earth II – Live in Concert:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor